Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/rcres29/public_html/tusnadfurdo.ro/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home4/rcres29/public_html/tusnadfurdo.ro/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4766
Tusnad kezelokozpont | Isten hozta Tusnádfürdőre!
+40744778409 molnartur@gmail.com

A kezelőközpont

A kezelőközpont, jól felszerelt rendelők összesége, sajátos kezelési formák alkalmazására, melyek a természetes terapeutikus faktorokat használják fel mint a szénsavas ásványvíz, moffetta,  fizikális gyógyprocedúrák és mozgásterápia gyógy-kezelőkúra formájában (terapeutikus, egészségmegőrző, megelőző).  A kezelőközpont felosztása a kezelések elvégzéséhez:

I. Fogadó és útbaigazító iroda az első emeleten, egy egészségügyi statisztikus és orvosi írnokkal.

II. Szakorvosi rendelők rehabilitációs, megelőző, egészségmegőrző és gyógyító vizsgálatokra. A három rendelő rendelkezésére három szakorvos és három orvosasszisztens áll.

III. Kezelési formák

Mozgásterápia és gyógytorna

A mozgásterápia, célzott, adagolható a kórfolyamatra pozitívan ható mozgásanyag. A gyógytorna és a mozgásterápia, egymásra épülő, egymásra fonódó tevékenység.

Felszereltség:
tornaterem a földszinten (fizióterapeutával)
specifikus felszerelés

Vízalatti torna

A hidroterápiás eljárások közé tartozik, elsősorban a víz közvetlen fizikális és termikus ingerein fejti ki helyi ás általános hatását. Az indifferens hőmérsékletű, természetes szénsavas víz (26-31°C), izomlazító és fájdalomcsillapító hatást vált ki. A kezelés időtartama 10 perc, majd fokozatosan növekszik 20-30 percre, fizióterapeuta jelenlétében.

Felszereltség:
Női és férfi medence természetes, szénsavas vízzel (I. emelet).

Elektroterápia

Egyenáramok és kisfrekvenciás  kezelések galván, iontoforézis, hidrogalván kezelés, fájdalomcsillapító hatású impulzus áramformák ( TENS, Trábert-ingeráram, dinamikus áram) izomkontrakciót kiváltó ingeráramok (denervált izmok ingeráram terápia, spasztikus izmok ingeráram terápia, simaizmok ingeráram terápia, épbeidegződésü izmok ingeráram terápia). Magnetoterápia (alacsony frekvenciájú pulzáló térrel történő kezelés), középfrekvenciás kezelés (két elektródás vagy négy pólusú vektor technika), nagy frekvenciás kezelés (rövidhullám, ultrahang), fotóterápia (infravörös sugárzás, lézer kezelés, helioterápia)

Felszereltség:
a fent leírt áramokat használó gépezetek, külön rendelőkben, szakképzett asszisztensekkel a második emeleten

Masszázsterápia

A masszázs a test felületén, meghatározott fogásokkal kivitelezett és kezelési céllal alkalmazott mekanikai inger, amelyre kialakuló szervezeti válaszreakció a fizikális gyógyhatás. Szakképzett gyógymasszőrök végzik. (női és férfi részleg az I. emeleten)

Hidrotermoterápia

Hidroterápia, vagy vízgyógyászat, vízzel történő kezelést jelent.  A víz fizikai tulajdonságait használjuk gyógyításra, a hőhatást, a hidrosztatikai nyomást, a felhajtóerőt, a víz ellenállását valamint a széndioxid biokémiai hatását. A kezelés indifferens hőfokú vízben történik, 32-34°C.Időtartama 15 perc. 

Felszereltség:
egyszemélyes kádak, férfi és női részlegen az első emeleten

 


Víz alatti sugármasszázs, a kezelés a hidro-mechanoterápiás eljáráshoz tartozik. A víz fizikai paramétereinek (hő, hidrosztatikai nyomás) hatása mellett, izomtónus csökkentő hatása van és kismértékben az erekben is növelheti a kerigést.

Felszereltség:
egy teljes sugármasszázs és egy részleges sugármasszázs gép, az első emeleten

Termoterápia.

 A hőátvitel elődleges módja. Kezelési formák: meleg parafin pakolás, egyenletes felmelegítés, a felületes ereket egyenlően tágítja, több vér áramlik a  testfelülethez. A kezelés időtartama 15-20 perc és a parafin hőfoka 50°C

Felszereltség:
parafinkonyha 2 géppel
parafin

 


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0